fredag 3. oktober 2008

IKT i barnehagen

Leif Aunes Vei barnehage er i startfasen på et prosjekt jeg tror vil bli spennende både for voksne og barn. De har fått midler og utstyr fra barnehagekontoret til starte opp et IKT prosjekt. Prosjektet har sin faglige base i barnehageloven (§ 2) og i rammeplanen for barnehagen. Målsetningen for prosjektet er at barna skal lære generelt om datamaskinen. Eksempelvis; slå av og på maskinen, navn på de forskjellige delene (tastatur, skjerm etc.) Videre ønsker de at barna skal lære å ta i bruk enkle digitale hjelpemidler som digital kamera, skanner, skriver osv. Til slutt lære å bruke programmer som photostory. Siden samspill er en viktig del av barnehagens hverdag skal barna jobbe sammen to og to, og hver grupper får en voksen som skal hjelpe og veilede dem.

I første omgang er prosjektet tiltenkt 5 års gruppa i barnehagen. Litt fordi de må starte et sted og fordi det er mange 5 åringer i barnehagen i år. Samtidig har barnehagen den tanken at alle barna blir store nok en gang, og da blir det deres tur til å jobbe med dette.

Prosjektbeskrivelsen er dessverre bare tilgjengelig for foreldrene, men for de som er ekstra nysgjerrig er det fullt mulig å ta kontakt med barnehagen.